Webdesign © D I N K I E Z
 
 
 
 

                                                             Specialiserade på rasen Bullmastiff!

Dinkiez är beläget på en gård i Bullebyn strax utanför Värnamo i Småland. Utöver hundarna så består familjen av oss, Magnus och Ulrika samt våra söner Axel och Johan.

Vi bor väldigt ändamålsenligt, så hundarna går som de vill inne eller lösa i trädgården, runt om har vi dessutom mycket stora marker att roa oss med våra hundar! Arbetet sker via hemmet, så våra hundar är med oss hela tiden, vilket gör att vi har ständig uppsikt över både våra vuxna hundar och valpar och massor av möjlighet till närhet!

Valparna spenderar sin första tid i vårt sovrum, allteftersom de behöver större utrymme att rumla runt på och uppleva nya intryck, så flyttas de därefter ut i övriga huset. När valparna är 8 veckor har de därmed god erfarenhet av alla intryck och ljud i ett normalt hem, de har givetvis stor erfarenhet av barn, vuxna och våra hundar, alla valpar är vana att hanteras och vårdas samt har även grundats i bilåkning och att ha halsband en liten stund, för en trygg valp blir övergången till ett eget hem mycket lättare.

Då ledstjärnan i vår verksamhet alltid är hundens bästa, så tar vi oss friheten att välja de köpare vi anser bäst lämpade för våra valpar.

Dinkiez avlar enbart på väl valda hundar med utmärkt mentalitet och fysik, vilket vi finner viktigt i avelsarbetet för att långsiktigt föda upp sunda och glada hundar. Därtill kommer de extra förtjänster varje personlighet bland våra hundar tillför. För information om respektive hunds personliga egenskaper, undersökningar samt resultat, hör av er så berättar vi mer!

Dinkiez startades 1989, det var året före de första valparna kom till världen. Allt startade dock mycket tidigare, redan som små var intresset och kärleken till hundar stor och därmed lyckan fullkomlig, när Dinkie anlände 1986! Dinkie var en oerhört klok och därtill snygg Bearded Collie, hon var med på allt vi tog oss för och hon var bra på det, listan med meriter skulle bli för lång här, men kort sagt var hon en helt fantastisk bästa vän, Utställningschampion, Lydnadsdiplomerad, Svensk vinnare, Lydnadsmästare, Bäst i rasen på Rasspecial, Bruksprov, flera Bäst i rasen, Bäst i gruppen och fyra Best in show!

Så 1989 kom tankarna på valpar, någon som Dinkie hade mycket att tillföra rasen, så kennelnamn skaffades, självklart namngivet efter den som är grunden till allt och 1990 kom de första valparna, av dessa behölls en hane, Rasmus och en tik, Indie. Succén uteblev ej, alla valpar hade stora framgångar och väntelistan på fler var fulltecknad redan efter att de första valparna sett dagens ljus, så året efter kom uppföljaren, med lika strålande resultat, men två kullar såg vi som max för en tik och därmed hade Dinkie fått sina och på den vägen är det.

Dinkiez ser idag i grunden likadan ut, men rasen har ändrats genom att vårt val finslipats och detta har resulterat i att vi idag har specialiserat oss på den oerhört charmiga och vänliga rasen Bullmastiff!

Värderingarna är samma, vi bedriver en liten uppfödning i hemmet, våra hundar är familjemedlemmar och lever som sådana, hundarnas väl kommer i första hand i alla beslut rörande vår uppfödning.

  Titta in under